Jump to Navigation

John Caldwell: Az Aranyváros ostroma

 

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 2003.04.23.
Kötet címe: KONDOR II.
Kiadó: Cherubion, Fantasy Exkl. 51
Terjedelem:404 oldal (1,005,000 karakter)
Világ: Worluk


 

Miután elterjedt a híre, hogy megtalálták Gerondar nyugati partjai közelében a legendás Aranyvárost, kalandorok tömegei indultak útnak a gyors meggazdagodás reményében. Csakhogy az út a Fekete Karmú orkok dzsungelén át vezet, és a legtöbben már az út kezdetén elpusztulnak. Ráadásul bizonyos felsőbb érdekek nem akarják, hogy az ellenfeleik kaparintsák meg a felbecsülhetetlen kincset...
 
A Kondor I-II a Cherubion írói teamjének eddigi legnagyobb vállalkozása, két igazi shared-world kötet, amelynek írásai egymásra épülnek és egy bonyolult, történetet alkotnak.
Az első kötetben csak társszerkesztőként vettem részt (Hüse Lajos mellett), és bár a folyamatosság és belső összefüggések miatt szinte mindegyik történetben ott van a kezem nyoma, de nem oly mértékben, hogy íróként betársuljak. A tényleges regényem a Kondor II. kötetében található, és az azt megelőző történetek nyitva hagyott szálait felszedve viszem tovább a szereplőket abba a csúcspontba, mely lényegében a címnek megfelelően: az Aranyváros ostroma.
 
Önállóan csak ezt olvasni nem javasolt, mivel a teljes megértéshez szükségesek az I. és a II. kötetben található novellák és kisregények is.
 
Két hatalmas sereg közeledik a titokzatos Aranyváros felé; nyugatról a rendhitű zhíli-ek zsoldosai, északkelet felől pedig egy szedett-vedett káosz-sereg verekszi át magát a kősivatagon a ftagyzoldrun zászlaja alatt. Miután mindkét sereg vezére valami ismeretlen kórság {vagy átok?) áldozatául esik - az egyik megőrül, a másik elevenen elrothad -, két megszállott veszi át az irányítást. A káosz-sereg vezére Codric, a dergán Farkas lesz, akit különös, belső kényszer hajt az Aranyváros felé. A zhílieké pedig a Rodat-Te-morhban nevelkedett, kegyetlenkedéseiről elhíresült, fekete lovag, Alvares lesz. Vajon közös ostromot indítanak az Aranyváros ellen? Vagy a két sereg egymásnak esik azon pillanatban, amint megiátják egymást?...Main menu 2

by Dr. Radut