Jump to Navigation

John Caldwell: Démonok

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 1995.07.24.
Kiadó: Cherubion
Kötet: Démonok
Sorozat: Fantasy Exkl. 08.
Terjedelem: oldal (120,000 karakter)
Világ: Worluk
2. kiadás: Álomvarázs
3. kiadás: A Káosz Démonai 

A fiatal Trigal Mardek a mokharai Mágustoronyban él, Kukhonal Thublog leggyengébb képességű varázstanoncaként. Munkája főként a torony mélyén bebörtönzött démonok etetéséből áll. Vicces és szórakoztató meló ez: Trigal szereti ingerelni a fogoly démonokat... de meddig teheti ezt büntetlenül?
A 3. kiadás 2002-ben jelent meg "A Káosz Démonai" c. gyüjteményes kötetben, lazán vagy szorosabban kapcsolódó, korábban már megjelent írásaim társaságában. A kötetben található írásokat egybedolgoztam, összecsiszoltam - az eredeti verziókhoz képest mindegyikben vannak kisebb vagy nagyobb mértékű változások.

A KÁOSZ DÉMONAI:
1. A boszorkány átka
2. Tirpó és a tündemanó
3. Tirpó és az egyszarvú pár
4. Pont egy ponty
5. Démonok
6. Benjamin Rascal: Roahmyer, a hős
7. A démonmágus

Trigal Mardek a "Démonok"-ban tűnik fel, aztán a "Démonmágus" egyik főszereplője, és várhatóan folytatódik majd a története, akárcsak két botcsinálta varázslótársáé, Roahmyeré és Danuccóé.
A "Démonok"-ban leírt helyszínre és körülményekre összpontosít a Cherubion írói stábjának egyik népszerű shared-world kötete, a "Mokhara - A Mágustorony", amely akár e mű közvetlen folytatásának is tekinthető. Valamint a Mokhara Démona c. regényem, amely úgyszintén szorosan kötődik ehhez a történethez.Main menu 2

by Dr. Radut