Jump to Navigation

Jeffrey Stone: Az Élőhalott Balladája

A történet főszereplője eredetileg nem Calver lett volna, hanem egy új karakter, Jasper Vonlow. Írás közben ötlöttem ki, hogy ezt a fickót néha kissé "calveresen" beszéltettem és cselekedtettem... Miért ne lehetne belőle Calver? Ő már úgyis népszerű karakter.
A behelyettesítés - így utólag rájöttem - egy picit erőltetett lett, hiszen egy harminc körüli zsoldosból csináltam 16 éves negyedvér gilf kölyköt... és Calver pimasz, pökhendi jelleméhez képest, ez a srác nem alattomoskodott, inkább csak rémülten futott... node mindez magyarázható azzal, hogy Calver itt még élete kezdetén volt. Persze, ilyen utólagos átírásnál, főleg ha a határidő sürget, biztosan maradnak hibák. Azt hiszem, itt is benne maradt valahol a szövegben, hogy "harminc éves", meg még más is.
Mindegy, ettől függetlenül ezt a történetet is lehet szeretni vagy nem szeretni; mindkettőre ismerek szélsőséges példát: egyik barátomnak például máig is ez az egyik legnagyobb kedvence, egy nem túl jó ismerősöm pedig ezt szokta példaként felhozni a "vacak" fantasykra.
Ez a kötet valójában egy hosszú regény, eladhatósági okokból bontottam trilógiára... de nem csak úgy háromba vágtam, hanem a történetet is úgy osztottam be, hogy ha külön regényként jelent volna meg, akkor sem lehetett volna megszólni miatta.
Ezen túlmenően Fürge Calver karaktere több novellában is felbukkan a különböző kötetekben, mely írások egy részét a Gyémántváros című novelláskötetben gyűjtöttem össze, ennek folytatásait pedig A bosszú démona című regénnyé gyúrtam össze, kissé átdolgozva, átvariálva. Valamint létezik a Farkas ellen farkast c. rövid novella, amelyben Calver a főszereplő, de nem függ össze más történetekkel, és aLiliom ízű rózsafüst, amely pedig Calver őseivel foglalkozik.
Hogy a gilf faj mennyire eltorzult és kifacsarodott gondolkodású, az pedig leginkább a Vérkáosz c. regényből derülhet ki, mint ahogy az olyan ősi titkok is, mi található a Calver által feldúlt Gyémántvárosban.
Bár Calver történetét 1998-ban abbahagytam, továbbra is tervezem megírni a folytatást "Calver visszaver" címmel. Sajnos, egyelőre nem tudom, mikor jut rá idő...
Megjegyzendő még, hogy egy másik prominens karakterem, Bredan, a barbár ebben a trilógiában bukkan fel először, mellékszereplőként. Őt közvetlenül e regény történéseit követően a Nincs kegyelem c. regényben láthatjuk majd viszont, immár főszerepben.Main menu 2

by Dr. Radut