Jump to Navigation

John Caldwell: A Káosz sárkányai

 

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 1998.11.11.
Kötet címe: A Káosz Sárkányai
Kiadó: Cherubion
Sorozat: Fantasy Exkl. 28.
Terjedelem: 465 oldal (861,000 karakter)
Világ: WorlukKRITIKA - Justin Tyme, 1999
 

Skandar Graun, Yvorl isten félvér ork harcos papja igencsak aggódik barátnője életéért. Azt követően ugyanis, hogy Lucy orvul fejbe vágta őt és elrabolta közösen szerzett kincsüket, gyilkos hajlamok kerítették hatalmukba a félorkot. Tudja, ha elkapja az álnok nőszemélyt, megszorongatja kissé a retkes nyakát...
Ám miközben a félork a nőstényét üldözi, javában tombol a háború a Zhíli Kontinensen. Drén seregek ostromolják a Zhíl Birodalmat északról, délről pedig a dirwani nomádok (a néhai drén máguskirály uralma alatt). Zhíl védelmezője, egy Eftghitegor nevű lícs végső lépésként rá akarja szabadítani ellenségeire a Káosz Sárkányait.
Ehhez azonban még Skandar Graunnak is lesz néhány buzogánycsapása...

A regény mögé bekerült egy FÜGGELÉK, melyben segítőkész barátaim révén első ízben kezdtük el leírni és rendszerezni a Káosz Világát, amire később a Káosz Szerepjáték alapult.

Ezekre a Skandar Graunos regényekre alapul Worluk, a Káosz Világa; jelentős mennyiségű közvetlen vagy közvetett folytatás született, melyek összefüggései bonyolultabbak annál, semhogy egyszerűen belinkelhessem azokat. Akik kíváncsiak a részletekre, A Káosz-ciklus összefüggései menüpontban találhatnak válaszokat a kérdéseikre.

A Káosz-ciklus fő vonala (amelyekben Skandar Graun a főszereplő) a következő:

1. A Káosz Szava
2. A Káosz Szíve
3. A Káosz Éve
4. A Káosz káosza
5. A Káosz elszabadul
6. Fényhozó
7. A Káosz kincse
8. A Káosz Sárkányai
9. Káosz Dréniában
10. Vérkáosz
11. A Káosz Ünnepe
12. A Káosz Erdeje (előkészületben)Main menu 2

by Dr. Radut