Jump to Navigation

John Caldwell: A Káosz Szava

1986-ban AD&D szerepjátékba kezdtünk, melyet az akkor 16 éves Kornya Zsolt vezetett (aki ma már Raoul Renier); én ekkor 26 voltam (messze a legkorosabb), rajtam kívül mindenki más Zsolt osztálytársa, iskolatársa volt.
Én egy Skandar Graun nevezetű, félvér ork harcos-pappal játszottam, és bár többször is hajszálon múlott a hajszáltalan félorkom élete, a játék vége az lett, hogy egy végső összecsapásban - némi fondorlatos trükközéssel, némi szerencsével - az én Skandar Graunom maradt életben, mindenki más játékostárs elhalálozott. (Egyvalaki nem... de nem árulom el, kicsoda, azok kedvéért, akik még nem ismerik a sztorit.)

1989-ben lehetőséget kaptam, hogy írjak egy regényt a Zrínyi Nyomda kiadójának akkor induló, új fantasy sorozatába. Több alternatív lehetőség közül úgy döntöttem, hogy a rendelkezésemre álló két hét alatt ebből a játékból írok regényt: ez lett A Káosz Szava. Persze nem egy az egyben írtam meg, renegeteg dolgot megváltoztattam a regény kedvéért... hiszen, ami a laza játékba belefér, egy regény feszesebb dramaturgiája már nem viselné el.
Sokszor, sok helyen írtam már részleteket erről. Igyekszem majd ide is összeszedni a legfontosabb, leglényegesebb momentumokat - fogom még frissíteni ezt a menüpontot jó sokszor -, de egyelőre itt zárom le, hogy jusson időm más részletekre is...Main menu 2

by Dr. Radut