Jump to Navigation

John Caldwell: A Káosz Virágai

Műfaj: fantasy
Megjelent: 1995.08.07.
Kiadó: Cherubion
Sorozat: Osiris 27.
Terjedelem: 192 old (398.000)
Világ: Worluk
2. kiadás: A Káosz Fényei, 1999.11.22.
3. kiadás: A Káosz Fényei, 2004.09.01.


 

Lucinda - A Káosz Szavából megismert félvér ork tolvaj-orgyilkosnő - egykori mentora hívására hazatér Lendorról Karthíniába, hogy elvállaljon egy titokzatos megbízatást. Hazaútja izgalmasan telik, ám Lucinda még nagyobb izgalomba jön, amikor megtudja, hogy együtt kell működnie két mostohanővérével. Ez kínos! Ugyanis a boszorkány Romana tíz évvel ezelőtt bűbájjal elvette tőle a kedvesét, az okvetlenkedő Lucindát pedig csaknem vérpadra juttatta. A szép Carla pedig évekkel ezelőtt kijátszotta, és mindenéből kiforgatta.
Lucinda érdeklődve néz a nagy találkozó elé. Nem tudja, nővérei miféle csapdába akarják csalni, de úgy véli, épp itt az ideje, hogy néhány jól irányzott kardszúrással rendezzék a rég húzódó ügyet. Ám amikor megismeri nővérei grandiózus és rettentően fondorlatos tervét, a siker érdekében még a bosszúvágyát is hajlandó félretennni. Legalábbis egy időre...

A 2. kiadásban a Fényhozó, két közvetett módon csatlakozó regénnyel, a Drén fivérekkel és A Káosz virágaival egybe kötve, minimális változtatásokkal jelent meg.
A 3. kiadás gyakorlatilag változatlan.

Worluk, a Káosz Világa a Skandar Graunos regényekre alapul; jelentős mennyiségű közvetlen vagy közvetett folytatás született, melyek összefüggései bonyolultabbak annál, semhogy egyszerűen belinkelhessem azokat. Akik kíváncsiak a részletekre, A Káosz-ciklus összefüggései menüpontban találhatnak válaszokat a kérdéseikre.

A Káosz Virágai egy önálló történet, nem tartozik a Káosz-ciklus fő sodrához, de eléggé erősen becsatlakozik. Főszereplője, Lucy több regényben is felbukkan, Skandar Graun élete szerelme; együtt indulnak közös kalandra a A Káosz kincsében. Találkozhatunk még vele A Káosz Sárkányaiban, illetve A Káosz Dréniában c. műben is elég sokat emlegetve van.Main menu 2

by Dr. Radut