Jump to Navigation

Kiara Lucas & John Caldwell: Lidércfény

Műfaj:Fantasy
Megjelent: 2005.02.28.
Kiadó:Cherubion
Kötet címe: Lidércfény, Osiris 115.
Terjedelem: 256 oldal (372,000 karakter)
Világ: Worluk


 

A dirwani Aranysas törzs megtagadta Dzsamwall kán hadba hívó szavát, és nem vett részt a Zhilianon végigsöprő háborúban. A nyomukban loholó Ködfarkasok elől menekülve átkelnek a Yum-folyón, s új élettér után kutatnak a kietlen, felderítetlen pusztaságban. A hatalmas Badra-mocsár peremén dús legelőkre, vadban és ehető növényekben gazdag, buja erdőre bukkannak, mely minden szempontból ideálisnak tűnik a letelepedéshez.
Azonban a látszólagos nyugalmat hamarosan riasztó események törik meg. Gombászó asszonyok kísérteteket vélnek látni az erdőben, félállati szörnyek támadnak a hazatérő vadászokra, lemészárolt birkák és lovak maradványai jelzik valami rettenetes hatalom garázdálkodásait.
 
A nyomok a közeli ingoványba vezetnek, ahol káprázatos lidércfény csalogatja végzetükbe a bemerészkedőket. A babonás nomádok messze elkerülik a mocsárvidéket, s csak suttogva merik még emlegetni is. Ám Sötét Opált, a különös érzékeléssel és beszédes álmokkal megáldott ifjú harcost mégis odavonzza valami: az a titokzatos, fiatal lány, akihez fogható szépséget ő még soha nem látott.
 
Közvetlenül nem kapcsolódik más regényhez, de laza kapcsolat van például a Nincs kegyelemhez és a Mokhara démona c. regényhez.Main menu 2

by Dr. Radut