Jump to Navigation

Garry Hamilton & John Caldwell: Tök káosz

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 1995.09.25.
Kiadó: Cherubion
Kötet: Lidércek
Sorozat: Fantasy Exkl. 09.
Terjedelem: (80,000 karakter)
2. kiadás terjedelem: (205,000 karakter)
Világ: Worluk 

A Káosz-ciklus prominens alakja, Skandar Graun unja magát Kirovangban. A szomszédos faluban azonban titokzatos tolvajok lopják a tököt, és a csősz tehetetlen az éjszakai lidércek ellen. A félork harcos-pap csak immel-ámmal vállalja a méltatlan megbízatást, ám mikor kiderül, miféle lidércekkel van dolga, a torkán akad a zokszó.

Ennek a novellának/kisregénynek két élesen eltérő változata van. A töklopkodós sztorit írótársam és grafikus barátom, Zubály Sándor (Garry Hamilton) ötlötte ki, én biztattam a megírására, aztán közös megbeszélés alapján alaposan átírtam - úgy, hogy az elejét és a végét teljesen megváltoztattam, míg a derékrészben inkább csak a szükséges korrigálásokra szorítkoztam.
A 2. verzióban, amely A Káosz kincse 2. kiadásában jelent meg, együtt a címadó regénnyel és A farkasember utolsó éjszakája c. novellával, alapjaiban átírtam a Tök káoszt, jobban aktualizáltam a világ történéseihez, és a terjedelme is a két és félszeresére növekedett.
Kusenyatz, a töktermelők faluja említés szinten több műben is szerepel még, konkrétabban a Rothadás sztorija köthető oda, illetve a falu környékére, valamint a megírás alatt álló A Káosz Erdeje története is elvezet majd oda... bár igaz, csak a 2. kötetben.Main menu 2

by Dr. Radut