Jump to Navigation

Az alkotók utóélete

Bár a tulajdonosváltáskor  a régi írógárda ígéretet kapott rá, hogy folytathatják a munkát, az egykori tagok közül alig néhányan maradtak. Többségük vagy más berkekben folytatták alkotói tevékenységüket, vagy felhagytak vele.

A teljesség igénye nélkül válogatva mutatok be négy olyan írót, akik karrierjük kezdetén rendszeres alkotói voltak a Cherubion Könyvkiadónak, azóta viszont már saját utakon járnak.

Bán János [Bán Mór] saját írói világn alkot, Kárpátia alternatív történelmében. Többszörös Zsoldos Péter díjas, legutóbb 2009-ben ítélték oda neki , A.K.I. című novellájáért. jelenleg a Gold Book kiadónál publikálja Hunyadi című alternatív történelmi fantasy sorozatát.

Fonyódi Tibor [Harrison Fawcett] 2000-ben kapta meg a Zsoldos Péter díjat A Katedrális legendája-ért. 2010-ben váltott: azóta főleg filmforgatókönyvek írásával foglalkozik, és bár több kötete is megjelent elektronikus formában, ezek főleg újrakiadások. Utolsó megjelenése szintén a Gold Book kiadóhoz köthető Naptól vagyok, holdtól vagyok című regénye. Legutóbbi munkája a Hacktion című magyar, akciófilm sorozat forgatókönyve, amit Szabó Ivánnal közösen írt. Az Isten ostorai 2005-ben francia nyelven is megjelent Le Chamane d’Attila címen a párizsi Pygmalion kiadó gondozásában. Az Isten ostorai máig az egyetlen kortárs magyar (fantasy) történelmi regény, ami megjelent idegen nyelven.

Kornya Zsolt [Raoul Renier] ma már nem aktív szerző, inkább szerkesztői és fordítói munkái vannak. A Delta Vision kiadó munkatársának tekinthető, legutóbb 2011-ben, Jack London: Kóbor csillag című regényének fordításával jelentkezett. Jelenleg is Debrecenben él.

Szélesi Sándor [Anthony Sheenard] a hatszoros Zsoldos Péter-díjas sci-fi-, fantasy- és thrilleríró, forgatókönyvíró, szerkesztő, eddig közel 30 megjelent regény és több, mint 70 publikált novella szerzője a mai napig aktív. Fonyódi Tibor barátja és munkatársa, a Kárpátia sorozatban, a Mysterious Universe sci-fi sorozatban alkotó és főszerkesztő is egyben. 2007 szeptemberében a koppenhágai Eurocon találkozón megkapta az European Science Fiction Society legjobb szerző díját, mint az év legjobb európai sci-fi szerzője. Azóta neve külföldön is ismert.

A névmutatóban fellelhető szerzők és kiadói munkatársak biográfiai ismertetése folyamatosan bővül.Main menu 2

by Dr. Radut