Jump to Navigation

John Caldwell: A Káosz kincse

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 1997.11.10.
Kiadó: Cherubion
Kötet: Káosz Kincse
Sorozat: Fantasy Exkl. 18.
Terjedelem: 400 oldal (840,000 karakter)
Világ: Worluk
2. kiadás: 2000.04.18.
3. kiadás: 2007.03.18.


 

Lucinda, félvér ork orgyilkosnő azzal a nem titkolt szándékkal érkezik Kirovangba, hogy rávegye egykori ismerősét egy vakmerő kalandra. Vissza akar térni Lendorra, hogy megszerezze egy hírhedt ork rablóvezér, Karaidus elásott kincsét. Ehhez azonban szüksége van valakire, aki tudja, hol nyugszik a néhai rabló teteme. És úgy hírlik. Skandar Graun jelen volt, amikor Karaidus váratlanul elhalálozott.
Azonban Skandar Graun, aki egykor Yvorl isten legrettenthetetlenebb harcos-papja volt, most állandó részeg mámorban hentereg, és hallani sem akar arról, hogy kockázatos kalandra induljon. A körülmények váratlan alakulása folytán azonban sietve el kell hagynia kedvenc disznóólját, és mire észbe kap, már bele is sodródott egy olyan veszélyes helyzetbe, amiből csak fortéllyal és láncos buzogánnyal képes kiverekedni magát. És arra is rádöbben, hogy ha túl akarja élni ezt a kalandot, akkor részeges striciből vissza kell változnia azzá, ami valójában volt: kemény és mindenre elszánt harcos-pappá.
A Káosz kincse az egyik legviccesebb, legfordulatosabb darabja a Káosz-ciklusnak.

A 2. kiadásban két már korábban is megjelent, kapcsolódó írás - egy novella (A farkasember utolsó éjszakája) meg egy kisregény (Tök káosz) társaságában jelent meg. A novellában csak apróbb változtatások vannak, a kisregényt viszont alapjaiban átírtam, és kibővítettem. A Káosz kincse c. regényben nincs jelentős változtatás az eredetihez képest.
A 3. kiadás ugyanaz, mint a második.

Ezekre a Skandar Graunos regényekre alapul Worluk, a Káosz Világa; jelentős mennyiségű közvetlen vagy közvetett folytatás született, melyek összefüggései bonyolultabbak annál, semhogy egyszerűen belinkelhessem azokat. Akik kíváncsiak a részletekre, A Káosz-ciklus összefüggései menüpontban találhatnak válaszokat a kérdéseikre.

A Káosz-ciklus fő vonala (amelyekben Skandar Graun a főszereplő) a következő:

1. A Káosz Szava
2. A Káosz Szíve
3. A Káosz Éve
4. A Káosz káosza
5. A Káosz elszabadul
6. Fényhozó
7. A Káosz kincse
8. A Káosz Sárkányai
9. Káosz Dréniában
10. Vérkáosz
11. A Káosz Ünnepe
12. A Káosz Erdeje (előkészületben)Main menu 2

by Dr. Radut