Jump to Navigation

Gabriel Wraith & John Caldwell: A kolomp

 

Műfaj: Fantasy
Megjelent: 2003.10.26.
Kiadó: Cherubion Fantasy Exkl. 53.
Kötet címe: Mokhara a Mágustorony
Terjedelem: 32 oldal (70,000 karakter)
Világ: Worluk
 
 
 

 

Trigal Mardek, a démonokkal packázó varázstanonc addig pimaszkodott mesterével, mígnem a nagy hatalmú Kukhonal Thublog magisztert megütötte a guta. A mágustoronyban elszabadultak a fogva tartott démonok. Aki tehette, mentette az irháját... De ki nem tehette? Arra milyen sors vár? A gazdátlanná vált mokharai Mágustorony szűk és poros toronyszobájában félredobott varázstárgyak - használatlan kacatok? szenderegnek évtizedes álmukban. Ám ahogy a védelmi eszencia lassacskán elenyészik, e kacatok többsége öntudatra kél, s ráébred, hogy létezése hamarosan véget érhet... hacsak... ...hacsak ki nem találnak valamit
 
A Mokhara, a Mágustorony c. antológia specialitása, hogy a keretbe foglalt és átvezető szövegekkel taglalt írások mind egyetlen témához kötődnek: a Démonok c. kisregényemből megismert (és pórul járt) miterón varázsló, Kukhonal Tublog gazdátlanul maradt mokharai mágustornyáról. Az egyes történeteket varázstárgyak mesélik el, és ezeket Tölgyesi László és Szántó Tibor szerkesztették egybe.
Mint általában, az ide szánt történetem (egy láthatatlanná tevő varázsköpenyről) ezúttal is hosszabb lett a kelleténél, önálló regény lett, Mokhara démona címen, így én nem kerültem volna be írással ebbe a kötetbe... Ugyanakkor Gabriel Wraith írása, bár önmagában tetszett, nem kötődött kellőképpen a témához és a világhoz, csak érintőlegesen. Megbeszéltük, hogy nem csak beleszerkesztgetek pár utalást, de mélyebben beleásom magam a témába, és fordulatosabbá, eseménydúsabbá teszem – és közös néven publikáljuk. Kissé elkapott a hév, és többet is írtam, mint terveztem.
A történet egy mágikus kolompról szól, és egy démoni létsíkon játszódik.Main menu 2

by Dr. Radut