Jump to Navigation

A nemzetközi vállalások

A Cherubion Könyvkiadó fantasy regényeinek leghíresebb hőséről, Skandar Graunról, annak kalandjairól  elkezdtek készíteni egy magas színvonalú, számítógépes játékot, World of Chaos (A Káosz Világa) címmel, ami végül nem került boltokba. Az eleinte külföldi szponzorokkal induló projekt később egy német vállalathoz került. A cég által biztosított magas színvonalú munkakörnyezetben, Nyíregyházán folyt a munka, de a programozó csapat végül a sokszorosan eltolt határidő ellenére sem hozta a kívánt eredményt. A fejlesztési költségek végül túllépték azt a határt, ahol még bármiféle hasznot hozhatott volna a játék forgalmazása, ezért végleg leállították a projektet. Ezzel együtt befagyasztották egy sor – a játék népszrűsítésére készülő – regény fordítását is, továbbá a történetek világára készült szerepjáték szabálykönyv fejlesztését.

A magyar nyelven, szintén Káosz címen napvilágot látott szabályrendszer feldolgozása egy teljes tezaurusz felépítését követeli meg: ez a munka folyamatban van.

Káosz szerepjáték / [... megalkották Bihon Tibor, Hüse Lajos, Nemes István] ; [... közrem. Bajkó Balázs et al.] ; [ill. Horváth József et al.]. [Debrecen] : Cherubion, 2001 [Debrecen] : Cherubion ; Alföldi Ny. 349, [3] p. : ill. ; 29 cm Bihon Tibor (1968-).Main menu 2

by Dr. Radut